Bildemontering

Skrota din bil hos oss

Anläggningar i Västerås & Falun

Är det dags att säga adjö till din trogna kompanjon och skrota bilen? Även om det kan vara en sentimental historia är det inte så krångligt som många kanske har fått för sig. Hos Ansta Bildemont AB i Västerås, Falun och Upplands Väsby hjälper vi Dig varje steg på vägen och ser till att allt går rätt till.

Att tänka på när du ska skrota bil
Vid skrotning ger man upp ägarrätten till bilen, därför är det viktigt att du säger upp eventuell försäkring och tar med dig det senast utfärdade gula registreringsbeviset samt giltig legitimation, alternativt en fullmakt. Om ovan saknas kan vi inte ta emot bilen. Det är gratis att lämna in en uttjänt bil. Dock finns ett undantag om bilen inte är komplett så tar vi ut en avgift på 1000kr.

Hur går det till att skrota en bil?

Att skrota en bil är en demonterings- och saneringsprocess som går igenom flera steg. Allra först saneras bilen på vätskor, dvs bränsle, bromsolja, spolarvätska, glykol och köldmedia. Sedan demonterar man bort de delar som är hela och kan återanvändas.

Katalysatorer lämnas till återvinning där man tar hand om de olika metallerna som ingår. Glas går till återvinning och blir nytt glas. När man tagit hand om allt material som ska återvinnas återstår karossen, som pressas samman och lämnas också till återvinning. Det mesta av materialen går sedan att återanvändas i produktion av nya bilar mm.

Scroll to Top